CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, October 27, 2009

Kumpulan Real XPDC


Kumpulan Real XPDC adalah sebuah kumpulan yang diasaskan oleh Mael XPDC. Dari rasa tidak puas hati akibat disingkirkan dari XPDC, Mael tekad menubuhkan sebuah kumpulan bagi meneruskan sisa perjuangannya ketika bersama XPDC.
Beliau membawa Ajaq, Bonn dan Joe dari kumpulan Fahrenheit untuk bersama-samanya melaksanakan impian untuk bersaing dengan XPDC. Peristiwa perpecahan XPDC telah membuatkan peminat sering terkeliru sehinggakan ada dikalangan mereka memboikot XPDC dan Real XPDC. Disebabkan kekeliruan dan masalah dalaman di antara kedua-dua kumpulan ini, Mael seterusnya menukar nama Real XPDC kepada Real X. Beliau juga telah membawa anggota baru bagi menggantikan anggota sedia ada.
Real XPDC sempat merakamkan sebuah album iaitu Konsert Real XPDC Live. Album ini dirakam secara "raw" semasa mereka mengadakan persembahan. Kualitinya juga dianggap terburuk bagi sejarah pembabitan Mael di dalam dunia muzik kerana tiada sebarang adunan dilakukan.
Kumpulan Real X juga ada menerbitkan sebuah album penuh yang mengandungi 10 lagu. Antaranya lagu Segar dalam ingatan, Genggam api dan disebalik senyuman.

0 comments: